Röda spår

Röda spår

av Katarina Genar (E-media, E-bok, EPUB) 2014, Svenska, För barn och unga

Isande sommarlovsmysterium

Solen skiner från en klarblå himmel men kalla kårar ilar längs ryggen när Samuel råkar ut för en rad oförklarliga händelser. I ett ödsligt hus, långt från civilisationen utspelar sig kritikerrosade och prisbelönade Katarina Genars mysläskig mellanåldersbok. Slukarläsning när den är som bäst!

Så fort Samuel får syn på huset känner han att det är något som inte stämmer. Men pappa tycker bara att allt är härligt. Det är sommarlov och Samuel och hans pappa har hyrt ett gammalt hus mitt i skogen utanför en liten by. Där finns inga grannar och ingen täckning på mobilen… För över hundra år sedan bodde där en konstnär. Hans dotter försvann spårlöst och sedan dess har huset stått tomt.

Plötsligt börjar mystiska saker hända. Samuel hör viskningar om natten, en gammal gungstol börjar gunga utan anledning och i tornrummets fönster anar Samuel ett blekt ansikte. Hur är det möjligt? Tornrummet har ju varit låst ända sedan konstnären flyttade ut.

Håller Samuel på att förlora förståndet? Eller är det någon som faktiskt försöker ta kontakt med honom?Om Den magiska kappan: "Som mys-rys för unga läsare är denna bok perfekt" Kulturen

Omslagsformgivare:Anders Timrén

Upphov Katarina Genar
Utgivare/år Stockholm : Bonnier Carlsen 2014
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 978-91-638-8231-9, 91-638-8231-0
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcg/DR
Till toppen av sidan