Utan personligt ansvar

av Lena Andersson (E-media, E-bok, EPUB) 2014, Svenska, För vuxna

Ester Nilsson är tillbaka. Och hon har inte lärt sig någonting. Fem år efter Hugo Rask träffar Ester skådespelaren Olof Sten. Redan vid det första mötet känner hon igen sin kropps reaktion: hon håller på att bli handlöst förälskad. Olof gör ingen hemlighet av att han är gift med Ebba Silfversköld, men börjar samtidigt träffa Ester. De inleder en relation, som samtidigt inte är en relation enligt Olof. För han är ju gift, och säger sig inte ha några planer på att lämna Ebba. Men vad gör han då hos Ester?

Ester köper en bil så att hon kan köra Olof kors och tvärs över landet, till teaterföreställningar och kärleksmöten. Somrarna blir outhärdliga för Ester, för på sommaren umgås gifta män med frun. Ester Nilsson har blivit älskarinna. Men Olof Sten är märkligt ambivalent och hoppet om att han ska lämna, det finns där. 

Utan personligt ansvar är den fristående fortsättningen på Egenmäktigt förfarande. Med skarp blick och mycket humor tar sig Lena Andersson denna gång an älskarinnans roll i vår kultur och de djupt rotade föreställningar som styr tresamheten.

Upphov Lena Andersson
Utgivare/år Stockholm : NoK Elib distributör, 2014
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789127140615
Antal sidor 366 sidor
Anmärkning E-bok (Pdf, EPUB), Angående författarens härmed sammanhängande verk se: Egenmäktigt förfarande, Pdf (366 s.)
Klassifikation Hc.01/DR
Till toppen av sidan