Pontus 4 steg från proffs

Pontus 4 steg från proffs

av Johan Unenge Annika Lundeberg (E-media, E-bok, EPUB) 2012, Svenska, För barn och unga

Pontus har nu kommit med i skateboardsteamet som Gaffa sponsrar. Alla satsar stenhårt, det är tufft men häftigt och Pontus försöker försvara sin plats, både inför de andra och sig själv. Han är kanske sämst, men han är i alla fall med. Gaffa berättar sina historier om vad han var med om under sina proffsår i USA. Hur svårt och kul det var att åka i tomma swimmingpooler. Och en dag har Gaffa hittat en tom pool i en trädgård utanför Stockholm, dit teamet beger sig.   Sedan har Pontus också Miriam, den snälla tjejen i klassen, som han blev tillsammans med efter att han gjort slut med den tuffa Jenny. Med Miriam är allt annorlunda; hon kan ingenting om skateboard och hon pluggar gärna och egentligen vet inte Pontus vad de har gemensamt. Men han tycker om att vara tillsammans med henne, han behöver inte försöka vara någon annan än sig själv.

Det finns två böcker tidigare om Pontus, Pontus 4 meter över marken  och Pontus 4 stygn i huvudet. De handlar om Pontus, tjejer, kompisar, skateboard ... och som en självklarhet i bakgrunden finns snälla och välmenande pappa (som har hittat en ny kärlek), storasystern som inte längre bor hemma, och mamman som dog för tidigt. Böckerna om Pontus har snabbt blivit oerhört populära, framför allt hos killar som i vanliga fall läser mycket lite. Det är skateboardtemat som lockar. Berättelserna om Pontus är så bra att de hittar många läsare bland både pojkar och flickor i nedre tonåren.

"Så Johan Unenge - dröj inte för länge med att skriva mer om Pontus, Jenny, Conny och de andra!"Bohuslänningen om Pontus 4 meter över marken

Upphov Johan Unenge
Utgivare/år Stockholm : Bonnier Carlsen Elib distributör, 2012
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789163876028
Antal sidor 144 sidor
Anmärkning E-bok (EPUB), Angående författarens härmed sammanhängande verk se: Pontus 4 meter över marken
Klassifikation Hc.01/DR
Till toppen av sidan