Mörk flod

Mörk flod

av Deon Meyer, 1958- Mia Gahne (E-media, E-bok, EPUB) 2022, Svenska, För vuxna

Med sina böcker om Bennie Griessel har Deon Meyer etablerat sig som en av deckar-världens mest pålitliga samhällsskildrare. I Sverige har han två gånger fått pris för bästa översatta kriminalroman, senast för Villebråd (2020).
Nya romanen Mörk flod är precis som de tidigare en tempofylld och stark kriminalroman med fokus på korruptionen och orätt¬visorna i det moderna Sydafrika.
Bennie kämpar för att hålla ihop sitt äkten¬skap och för att hålla sig nykter. Samtidigt får han och kollegan ett uppdrag i Stellenbosch, där en student försvunnit. Det visar sig finnas kopplingar till den lokala storföretagaren som inte har rent mjöl i påsen.

Deon Meyer, född 1958, är författare baserad i Sydafrika. Mörk flod är hans tolfte bok på Weyler förlag. Samtidigt med denna utgivning lanseras flera av hans tidigare böcker om Bennie Griessel som ljudbok: Ikaros, Devils Peak och den förra romanen Villebråd.

Upphov Deon Meyer ; översättning: Mia Gahne.
Originaltitel Donkerdrif
Utgivare/år 2022
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Afrikaans
Kategori
ISBN 9789127177673
Anmärkning E-bok, Översättning från den engelska utgåvan med titeln: Dark flood, Online epub (0.95 MB), Offline epub med Adobe-kryptering (0.52 MB)
Klassifikation Hcegp.01/DR Hcegp.01
Till toppen av sidan