Polcirkeln

Polcirkeln

av Liza Marklund, 1962- (E-media, E-bok, EPUB) 2021, Svenska, För vuxna

Nominerad till årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin


Polcirkeln" är första delen i en planerad trilogi, och den inleds andlöst bra. Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Texten tar ett stadigt grepp om läsaren från början och Marklunds sätt att bygga historien imponerar. Tummen upp för en driven författare och en bra och välskriven deckare. Helhetsbetyg 5, Karin Flygare, Bibliotekstjänst

Liza Marklunds nya kriminalroman är en spännande och mångfacetterad historia i den genre hon skakade om och förnyade sa° radikalt i slutet av 1990-talet. Nu bryter hon återigen ny mark med en roman som spänner över fyra decennier.

Fem tonårsflickor i den lilla staden Stenträsk i Norrbotten träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur. En av dem försvinner spårlöst sommaren 1980.

Fyrtio år senare hittas hon, mördad. Julen 2020 återförenas de fyra kvinnorna i bokcirkeln, som de kallade för Polcirkeln, för första gången efter kamratens försvinnande. Det står snart klart att något i flickornas relationer utlöste det våldsamma brottet. Frågan är vad, och vad som drev dem då och vilka konsekvenser det fick.

POLCIRKELN är den första delen i en praktfull ny trilogi som utspelar sig i staden Stenträsk i Norrbotten. Med den startar Liza Marklund ett nytt kapitel i sitt författarskap. Liza är född och uppvuxen i Pålmark i Norrbotten, cirka tolv mil söder om polcirkeln, i det fantastiskt vackra landskapet med snö, is, skogar och midnattssol.

Upphov Liza Marklund.
Utgivare/år 2021
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789164244079
Anmärkning E-bok, Online pdf med Adobe-kryptering (5.36 MB), Offline epub med Adobe-kryptering (0.77 MB)
Klassifikation Hc.01/DR Hc.01
Till toppen av sidan