Den hemliga våningen

Den hemliga våningen

av Kelly Bowen Annika Sundberg (E-media, E-bok, EPUB) 2022, Svenska, För vuxna

London, 2017. Lia får sitt livs överraskning när hon får veta att hennes känslokalla mormor har testamenterat en exklusiv våning till henne – i Paris. Lägenheten på den fashionabla adressen har stått orörd sedan andra världskriget och visar sig vara en skattkammare full av kända konstverk, värdefulla smycken och designkläder. Men det mest chockerande är fynden av nazipropaganda. Lia söker upp konstkännaren Gabriel Seymour. Genom att ta reda på konstverkens ursprung hoppas hon få veta sanningen om sin mormor.
 
Paris, 1942. Tyskarna ockuperar huvudstaden men den eleganta Estelle Allard påverkas inte av krigets vedermödor. Det är först när nazisterna kommer för att hämta hennes vänner som verkligheten drabbar henne. Utan att tveka hjälper Estelle dem hon älskar, även om hon själv riskerar livet. Vad hon inte vet är att hennes handlingar kommer att få konsekvenser i generationer framöver.

Den hemliga våningen är en spännande skildring av krigets Paris med två starka och karismatiska kvinnor i huvudrollen. Det är en häpnadsväckande berättelse om spioneri, mod och sann kärlek.

Upphov Kelly Bowen ; översättning: Annika Sundberg.
Originaltitel The Paris apartment
Utgivare/år 2022
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 9789177899105
Anmärkning E-bok, Online epub (1.41 MB), Offline epub med Adobe-kryptering (1.08 MB)
Klassifikation Hcee.01/DR Hcee.01
Till toppen av sidan