Min är hämnden

Min är hämnden

av Marie Ndiaye, 1967- Ragna Essén (E-media, E-bok, EPUB) 2022, Svenska, För vuxna

”Min är hämnden är en psykologisk thriller som inte släpper läsaren ur sitt grepp … och samtidigt en storartad samhällsskildring.”
Le Figaro Littéraire

”Det är fängslande, oroande, otäckt och spännande.”
L’Express

Nobelpristippade Marie NDiaye är tillbaka med en roman som Nouvel Observateur kallade höstens ”främsta och mest skarpslipande diamant” i den franska bokfloden.

Maître Susane, en 42-årig advokat, får besök av en man vid namn Gilles Principaux. Hon tycker sig känna igen honom men kan inte vara säker. Som tioårig flicka var hon hejdlöst förälskad i en fjortonårig pojke som skulle kunna vara han, men vad som egentligen hände då är höljt i dunkel. Blev hon utsatt för något, som hennes far hävdar? Hon litar inte på sina egna minnen.

Det Principaux vill ha hjälp med är ingen liten sak: att försvara hans hustru, som just har tagit livet av parets tre små barn.

I maître Susanes liv flockas samtidigt andra människor. En vag känsla av skuld präglar tillvaron, och nu har ett spöke från det förflutna kommit tillbaka med en hårresande begäran. Men vem är egentligen Gilles Principaux? Skruvarna dras åt i detta drama om sanning och minne.

Upphov Marie NDiaye ; översättning: Ragna Essén.
Originaltitel La vengeance m'appartient
Utgivare/år 2022
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Franska
Kategori
ISBN 9789127176782
Anmärkning E-bok, Online epub (0.45 MB), Offline epub med Adobe-kryptering (0.26 MB)
Klassifikation Hcej.01/DR Hcej.01
Till toppen av sidan