Hitta dem döda

Hitta dem döda

av Peter James, 1948- Reine Mårtensson (E-media, E-bok, EPUB) 2022, Svenska, För vuxna

Tvära vändningar och nervkittlande rättegångsdramatik när krimialintendent Roy Grace är tillbaka

Efter att ha avslutat sin utstationering vid Londonpolisen får Roy Grace ett tips om en mäktig knarkhandlare som har sin bas i Brighton. Och redan första dagen tillbaka på sitt gamla jobb kallas han till vad som först verkar vara ett motivlöst mord. Men gradvis dras både utredningen och Grace in i den hänsynslöse knarkhandlarens sfär. Och när han ställs inför rätta visar han sig vara en man som bokstavligen är beredd gå över lik, så länge han går fri.

I juryn sitter den unga kvinnan Meg Magellan, vars liv just slagits i spillror. Megs dotter är i händerna på en okänd gärningsman och reglerna för att någonsin få återse henne är enkla. I slutet av rättegången måste hon se till att juryn säger två ord: inte skyldig.

***
PETER JAMES är en brittisk författare och filmproducent med bas i London och Brighton. Han har röstats fram som den bästa deckarförfattaren genom tiderna av bokhandelskedjan WH Smith och belönades 2016 med en Diamond Dagger av Crime Writers Association. Hitta dem döda är den sextonde boken i hans hyllade serie om kriminalintendent Roy Grace, som även filmatiserats med John Simms i huvudrollen. 

Upphov Peter James ; översättning: Reine Mårtensson.
Originaltitel Find them dead
Utgivare/år 2022
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 9789150773620
Anmärkning E-bok, Online epub (2.11 MB), Offline epub med Adobe-kryptering (4.29 MB)
Klassifikation Hcee.01/DR Hcee.01
Till toppen av sidan