Svart sommar

Svart sommar

av M. W. Craven Gabriel Setterborg (E-media, E-bok, EPUB) 2021, Svenska, För vuxna

Andra boken om Washington Poe

»M. W. Craven är lysande på att skapa stämning.« Lotta Olsson, DN

»Svart sommar har årets bästa kriminalintrig.« Morning Star

»En brutal, rafflande bladvändare.« The Sun

»Uppslukande« Mick Herron

Jared Keaton avtjänar en livstids fängelsedom för mordet på sin egen dotter, Elizabeth. Keaton är före detta stjärnkock, charmig och karismatisk - och en psykopat. Elizabeths kropp återfanns aldrig och Jack Keaton dömdes främst på kriminalkommissarie Washington Poes vittnesmål.
När en ung kvinna stapplar in på en ensligt belägen polisstation med oemotsägliga bevis på att hon är Elizabeth Keaton, hamnar Poe därför i fel ände av en brottsutredning något som kan komma att kosta honom mycket mer än hans karriär. Med hjälp av den enda person han litar på, den lysande men socialt taffliga Tilly Bradshaw, måste han besvara den verkligt ofrånkomliga frågan: Hur kan en människa vara samtidigt levande och död? Så försvinner Elizabeth igen, lika plötsligt som hon dök upp. Och samtliga spår i utredningen leder tillbaka till Washington Poe...

M. W. CRAVEN är en hyllad brittisk kriminalförfattare, vars debut Brännaren tilldelades 2019 års CWA Gold Dagger Award och blev en succé även i Sverige. Svart sommar är hans andra kriminalroman och den andra boken i serien om kriminalkommissarie Washington Poe.

Upphov M. W. Craven ; översättning av Gabriel Setterborg.
Originaltitel Black summer
Utgivare/år 2021
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 9789178938117
Anmärkning E-bok, Online epub (3.36 MB), Offline epub med Adobe-kryptering (4.77 MB)
Klassifikation Hcee.01/DR Hcee.01
Till toppen av sidan