Sånger vid avgrunden

Sånger vid avgrunden

en berättelse om beroende

av Kristian Lundberg, 1966- (E-media, E-bok, EPUB) 2021, Svenska, För vuxna

En sång vid avgrunden är Kristian Lundbergs mest självbiografiska bok. Här möter vi honom bland narkomaner och alkoholister, bland hemlöshet och vid ekonomisk brant. Döden lurar bakom knuten och är – för bokens varelser – en självklar ingrediens. Överdoser blir vardag och läsaren tillåts sitta bredvid en stund.

En sång vid avgrunden är en markör, skuggvarelser tampas i en härjad och befläckad stad. Med sedvanligt briljant språk lyfts berättelsen upp till ett allmängiltigt plan utan att för en sekund förlora i stringens. Lundberg har skrivit ett vittnesmål av vuxna gatubarn där heroinet ersatt trygghet och alkoholen gjuter olja på alla vågor.

 

OM FÖRFATTAREN

Kristian Lundberg är en av Sveriges mest älskade författare och har bland annat tilldelats Ivar Lo-Johanssons personliga pris, Sydsvenska Dagbladets kulturpris, litteraturpriset till Pär Lagerkvists minne, Aniarapriset och Sveriges Radios romanpris för sina kritikerrosade romaner Yarden (2009, pocket 2016) och Och allt skall vara kärlek (2011). 2013 tilldelades han Svenska Akademiens Signe Ekblad-Eldh-pris, och hyllades med ABFs Litteratur- och konstpris 2014 för sin roman En hemstad. 2015 tilldelades han Stiftelsen Natur & Kulturs arbetsstipendium för sitt författarskap och 2019 Frödingpriset.

Upphov Kristian Lundberg.
Utgivare/år 2021
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789188917751
Anmärkning E-bok, Online pdf med Adobe-kryptering (3.89 MB), Offline epub med Adobe-kryptering (0.58 MB)
Klassifikation Hc.01/DR Hc.01
Till toppen av sidan