Det ondas väsen

Det ondas väsen

av Louise Penny, 1958- Carla Wiberg (E-media, E-bok, EPUB) 2021, Svenska, För vuxna

NOMINERAD TILL AGATHA AWARD & ANTHONY AWARD FÖR BÄSTA KRIMINALROMAN

»Det är en njutning att läsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN

Kommissarie Gamache tillbaka i mörkt mordmysterium

Knappt en dag passerar utan att nioårige Laurent Lepage ropar varg. Beväpnad med käpp och kottar gör han allt som står i hans makt för att freda den lilla byn Three Pines mot yttre hot, allt från rymdinvasioner och bevingade monster till vandrande träd och dinosaurier. Hans berättelser är så osannolika att ingen tror honom, inklusive paret Armand och Reine-Marie Gamache. Men när pojken försvinner tvingas byborna överväga om någon av hans egendomliga historier trots allt kan ha varit sann.
Och så börjar ett frenetiskt sökande efter pojken och sanningen. Det man upptäcker djupt inne i skogen startar en kedja av händelser som leder till mord, till ett gammalt brott, ett gammalt svek – och ända fram till poeten Ruth Zardos ytterdörr. Och nu är det nu, skriver poeten. Och det mörka är här.
Armand Gamache – tidigare chef på mordroteln i Québec – tvingas inse att han genom att inte tro pojken själv har spelat en fasansfull roll i det som nu är på väg att hända…

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare vars böcker sålt i över nio miljoner exemplar på trettio språk. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad!) och Anthony-priset sex gånger.

Upphov Louise Penny ; översättning av Carla Wiberg.
Originaltitel The nature of the beast (Svenska)
Utgivare/år 2021
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 9789178938216
Anmärkning E-bok, Offline epub med Adobe-kryptering (4.12 MB)
Klassifikation Hcee.01/DR Hcee.01
Till toppen av sidan