Klimatkrisens Sverige

Klimatkrisens Sverige

så förändras vårt land från norr till söder

av Erika Bjerström, 1962- (E-media, E-bok, EPUB) 2020, Svenska, För vuxna

Sverige blir grönare, varmare och blötare. Faktum är att uppvärmningen går dubbelt så snabbt här jämfört med det globala genomsnittet eftersom vi är ett arktiskt land. Kalfjällen växer igen och den nya fjällfågeln kommer att heta bofink, gäddan slår ut rödingen när fjällsjöarna värms upp. Och detta är bara början, om hundra år kommer tusentals öar i Stockholms skärgård att vara utplånade när vattennivån stigit.

Klimatkrisen kommer även att föra med sig en rad pandemier, där den nuvarande coronakrisen endast är att betrakta som ett genrep inför vad som komma skall, enligt forskarna.

I en skildring som rör sig från Abisko till Ystad berättar SVT:s klimatkorrespondent Erika Bjerström om ett Sverige som nu förändras för evigt. Hon har träffat forskare som berättar om sina senaste upptäckter. Som en röd tråd löper deras växande oro och kommentaren "det går fortare än vad vi trodde". Det är den första boken i sitt slag som utifrån forskningen på landets universitet och lärosäten beskriver hur Sverige förändras av det varmare klimatet.

Upphov Erika Bjerström.
Utgivare/år 2020
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789113105932
Anmärkning E-bok, Online epub (6.05 MB), Offline epub med Adobe-kryptering (6.05 MB)
Klassifikation Uhd-c/DR Ubaj-c/DR Uhd-c Ubaj-c
27 juni: Just nu kan det vara problem att ladda ner e-böcker på grund av ett fel hos vår leverantör. Felsökning pågår.

Till toppen av sidan