Den besvärliga Elin Wägner

Den besvärliga Elin Wägner

av Ulrika Knutson, 1957- (E-media, E-bok, EPUB) 2020, Svenska, För vuxna

Elin Wägner var långt före sin tid och det är först nu som tiden hunnit ifatt henne. Som en av Sveriges viktigaste författare under 1900-talet är hon framförallt ihågkommen för klassiska romaner som Norrtullsligan och Pennskaftet. Men inte minst var hon civilisationskritiker.

Wägner utmanade sin samtid, och ansågs besvärlig. Hon var en hård moralist som krävde det omöjliga av sin omgivning kampen för rösträtten, freden, kärleken och miljön skulle gå före allt annat.

Journalisten och författaren Ulrika Knutson har skrivit en engagerad och skarpsinnig bok om Elin Wägner, som tar fasta på hennes mer okända sidor. Det är ett modernt porträtt som berör högaktuella ämnen, som sexuella trakasserier och miljöförstöring. Man kan inte låta bli att undra vad Elin Wägner hade tyckt om me too-uppropet och Greta Thunbergs miljöaktivism?

Ulrika Knutson är en välkänd radioröst och journalist som tidigare har skrivit boken Kvinnor på gränsen till genombrott. Biografin om Elin Wägner är hennes efterlängtade litterära comeback.

Upphov Ulrika Knutson.
Utgivare/år 2020
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789177890119
Anmärkning E-bok, Online epub (15.55 MB), Offline epub med Adobe-kryptering (15.55 MB)
Klassifikation Gcz Wägner, Elin/DR Lz Wägner, Elin
Till toppen av sidan