Modersmjölken

Modersmjölken

av Nora Ikstena, 1969- Juris Kronbergs (E-media, E-bok, EPUB) 2020, Svenska, För vuxna

Jag försvann hemifrån för att slippa amma mitt barn. Min mjölk var bitter, fylld av ovisshet, fylld av förintelse. Jag ville skydda mitt barn från allt det.

En fertilitetsläkare som inte har några moderskänslor för sitt eget barn. En dotter som växer upp hos sina morföräldrar och får kväljningar av den sovjetiska mjölken i skolan. Tillsammans berättar de växelvis fram en av Lettlands mest uppmärksammade romaner på senare år. Modersmjölken spänner över hela Lettlands Sovjettid och är en skildring av hur det auktoritära styret inskränkte enskilda människors liv och möjligheter – men också av ett lands uppvaknande och väg mot frihet.

Nora Ikstena föddes 1969 i Riga. Sedan debuten 1998 har hon givit ut över tjugo böcker och är idag en av Lettlands mest lästa och ansedda författare. Modersmjölken blev en kritikerhyllad storsäljare i hemlandet och har också inneburit Ikstenas internationella genombrott.

»Ibland händer det att man ramlar över en bok som är så vacker att man ransonerar med sidorna för att förlänga läsningen. Nora Ikstenas Modersmjölken är verkligen en sådan bok.« – World Literature Today

Upphov Nora Ikstena ; översättning från lettiska: Juris Kronbergs.
Originaltitel Mātes piens (Svenska)
Utgivare/år 2020
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Lettiska
Kategori
ISBN 9789188253880
Anmärkning E-bok, Online epub (0.34 MB), Offline epub med Adobe-kryptering (0.34 MB)
Klassifikation Hcemkb.01/DR Hcemkb.01
Till toppen av sidan