Hur ljuset tar sig in

Hur ljuset tar sig in

en kommissarie Gamache-deckare

av Louise Penny, 1958- Carla Wiberg (E-media, E-bok, EPUB) 2020, Svenska, För vuxna

»Det är en njutning att läsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN 

»Louise Penny utövar sin magi och ger pusseldeckaren elegans och djup.« The New York Times

»Jag älskade allt med den här boken!« Läser just nu

»There is a crack in everything. That's how the light gets in.« Leonard Cohen

Julen närmar sig och i Québec innebär det en tid av bländande snöfall, glimrande belysning och sammankomster med vänner framför värmande brasor. Men för kriminalkommissarie Gamache faller en skugga över den vanligtvis festliga perioden. De flesta av hans bästa poliser har lämnat mordroteln, och fientliga krafter har börjat samlas mot honom.
Så när Gamache får ett meddelande från Myrna Landers om att en gammal vän inte anlänt som väntat till småstaden Three Pines välkomnar han möjligheten att komma bort från stan. Gamache blir förbryllad av Myrnas motvilja att avslöja namnet på sin vän och upptäcker snart att den saknade kvinnan en gång varit en av, inte bara Nordamerikas, utan världens mest kända personer och som nu är i princip bortglömd.
Under utredningens gång dras Gamache allt djupare in i Three Pines värld. I allt högre grad utreder han inte längre bara Myrnas väns försvinnande, utan söker också en trygg plats för sig själv och de kollegor som ännu är honom trogna. Finns det lugn att finna ens i Three Pines? Och till vilket pris?

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie som fått henne att kallas en modern Agatha Christie utspelar sig i Québec i Kanada, med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad) och Anthony-priset två gånger.  

»En mästerlig, nyanserad spänningsroman där tonen och miljön är precis lika fängslande som mordgåtans vem och varför.« People

»Armand Gamache står högt på listan över favoritkaraktärer.« Lottens bokblogg 

»Det börjar rejält spännande och spänningen ökar sedan hela tiden, ända till slutet. Betyg: 4,5 av 5.« Bokföring enligt Monika

Upphov Louise Penny.
Originaltitel How the light gets in
Utgivare/år 2020
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 9789178930869
Anmärkning E-bok, Online epub (2.72 MB), Offline epub med Adobe-kryptering (2.72 MB)
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan