Doktor Glas

Doktor Glas

av Hjalmar Söderberg, 1869-1941 Tomas Dömstedt (E-media, E-bok, EPUB) 2020, Svenska, För vuxna

Doktor Glas förälskar sig i den unga vackra Helga, som är fast i ett kärlekslöst äktenskap med den motbjudande pastor Gregorius. Helga vänder sig till doktor Glas för att få hjälp och alltmer aktivt förbereder han lösningen ... Har man rätt att döda en människa för att rädda en annan?

Doktor Glas är en av den svenska litteraturens stora klassiker. Ända in i våra dagar fortsätter den att fascinera i kraft av de existentiella och moraliska frågor den väcker. Boken har blivit älskad för sin vemodiga skildring av sekelskiftets Stockholm och hyllats för sina skarpsynta iakttagelser av mänskligt beteende och sin lågmält koncentrerade stil.

Klassiker ger en djupare förståelse för vår tid och kan användas i undervisningen. Under konceptet Tidlösa berättelser ger Vilja förlag ut lättlästa versioner av klassiker och sagor som är just tidlösa. Tack vare det kan alla elever oavsett läsförmåga läsa samma berättelse, men i olika utgåvor.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.

Upphov Hjalmar Söderberg ; bearbetning: Tomas Dömstedt.
Utgivare/år 2020
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789177238638
Anmärkning E-bok, Originalupplaga 1905. Första upplaga i denna version 2020, Lättlästnivå: X-large, Lix: 19, Online epub (2.62 MB), Offline epub med Adobe-kryptering (2.62 MB)
Klassifikation Hc.01/DR
Till toppen av sidan