Där livet är fullkomligt

av Silvia Avallone, 1984- Johanna Hedenberg (E-media, E-bok, EPUB) 2019, Svenska, För vuxna

Silvia Avallone är den italienska författare som de senaste åren fått störst genomslag internationellt vid sidan av Elena Ferrante. Stål blev en makalös succé i Sverige och har sålt i över 75 000 exemplar.

Den nya romanen, Där livet är fullkomligt, rör sig i samma värld som debuten Stål: i det andra Italien, i arbetarklassens hyreskaserner och utforskar frågor om identitet och möjligheten att välja sitt liv som ung kvinna i dagens Italien.

Där livet är fullkomligt följer nio månader i sjuttonåriga Adeles liv i höghusområdet Villaggio Labriola, utanför Bologna. Adele blir gravid med den småkriminelle pojkvännen Manuel och våndas över beslutet om hon ska behålla barnet eller adoptera bort det. Ska hon ge barnet, och sig själv, en möjlighet att komma bort från förorten, till ett bättre liv?

Parallellt får vi följa akademikerparet Dora och Fabio i den välmående universitetsstaden Bologna. Deras relation är låst av de misslyckade försöken att få barn och ett uppbrott kommer allt närmare. När de till slut ger upp sina försök och ansöker om att bli adoptivföräldrar tänds hoppet på nytt.

Silvia Avallone har i Där livet är fullkomligt skrivit ännu en klarsynt skildring av samtidens Italien. Ett Italien där klassklyftorna är avgrundsdjupa och könsrollerna bergfasta.

Upphov Silvia Avallone ; översättare: Johanna Hedenberg.
Originaltitel Da dove la vita è perfetta
Utgivare/år [Stockholm] : Natur & Kultur, 2019
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Italienska
Kategori
ISBN 9789127154407
Anmärkning E-bok, Online epub (0.47 MB), Offline epub med Adobe-kryptering (0.47 MB)
Klassifikation Hcei.01/DR
Till toppen av sidan