Det vackra mysteriet

Det vackra mysteriet

av Louise Penny, 1958- Carla Wiberg (E-media, E-bok, EPUB) 2019, Svenska, För vuxna

Vinnare av Agatha Award, Anthony Award och Macavity Award för »Bästa kriminalroman«

»Sensationell deckare - Louise Penny fortsätter att höja ribban för sin lysande serie.« People Magazine

Inga utomstående ges någonsin tillträde till klostret Saint-Gilbert-Entre-les-Loups, djupt inbäddat i den vilda naturen utanför Québec, där ett tjugotal munkar lever i frid och bön. De odlar grönsaker, föder upp kycklingar och producerar choklad – och de sjunger.
Ironiskt nog för ett sällskap som har avgett tysthetslöfte har munkarna blivit världsberömda för sina underbara röster, så effektfulla när de höjs i uråldriga mässor att de blivit kända som »det vackra mysteriet«.
Men när den beundrade körledaren en dag hittas mördad öppnas låset på klostrets massiva träport för kriminalkommissarie Armand Gamache och Jean-Guy Beauvoir från Québec-polisen. Där upptäcker de dissonans i den skenbara harmonin. En av bröderna har, mitt i tillvaron av bön och kontemplation, haft mord i tankarna.

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till trettio språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie som fått henne att kallas en modern Agatha Christie utspelar sig i Québec i Kanada, med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad!) och Anthony-priset två gånger.

»För alla som saknar Agatha Christie – och kanske vill ha något ännu bättre.« Jenny Rydqvist, Sydsvenskan

»Somliga böcker är nästan för bra för att man ska våga tro det, när alla delar stämmer och det blir en ren njutning att läsa.« Lotta Olsson, Dagens Nyheter, listar Louise Pennys Mörkt motiv bland sina 100 bästa deckare genom tiderna.

Upphov Louise Penny ; översättning av Carla Wiberg.
Originaltitel The beautiful mystery
Utgivare/år Stockholm : Modernista, 2019
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 9789177817147
Anmärkning E-bok, Online epub (2.81 MB), Offline epub med Adobe-kryptering (2.81 MB)
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan