Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth

en biografi

av Sarah Bradford Tove Janson Borglund Claes Göran Green (E-media, E-bok, EPUB) 2018, Svenska, För vuxna

»En intressant och läsvärd biografi om en drottning som nog de flesta känner till men inte vet så mycket om … Boken är en utmärkt lektion i vår närhistoria och flyhänt skriven.« Ålandstidningen 

Elizabeth II var endast 27 år gammal när hon kröntes till drottning av Storbritannien och Nordirland. Under sitt liv har hon upplevt allt från andra världskriget och avkoloniseringen till kalla kriget och murens fall. Hon har träffat elva amerikanska presidenter och sett premärministrar som Churchill och Thatcher komma och gå. Få regenter har upplevt så stora omvälvningar som drottning Elizabeth.

Nu ger Historiska Media ut den första biografin om Elizabeth II på svenska. Det är ett fängslande porträtt skrivet av den internationellt erkända historikern Sarah Bradford. Hon har tidigare bland annat skrivit en rosad biografi om Georg VI.

Elizabeth II:s liv är även aktuellt i den hyllade tv-serienThe Crown. I Bradfords helt uppdaterade biografi får vi ta del av drottningens spännande och innehållsrika livsöde, som samtidigt speglar Storbritanniens samhälleliga utveckling under 1900-talet.

Pressröster om boken: 

»En saklig, intressant och mycket läsvärd biografi om en drottning som nog de flesta känner till men inte vet så mycket om … Den här boken rekommenderar jag verkligen till dem som är intresserade av att veta mer om drottning Elizabeth och det brittiska kungahuset.« Bloggen Boklysten

»Skickligt och sofistikerat. Bradford tar ett fast grepp om historien och lyckas göra den levande.« Sunday Telegraph

»Bradfords styrka … är hennes förmåga att leva sig in i andras liv.« Daily Telegraph

»Bradfords kortfattade men kärnfulla berättarstil gör hennes hyllning av drottningen trovärdig.« Literary Review

Upphov Sarah Bradford ; översättning: Claes Göran Green och Tove Janson Borglund
Originaltitel Queen Elizabeth II
Utgivare/år Lund ; Stockholm : Historiska media 2018
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789175456324
Anmärkning E-boklibrisxl
Klassifikation Ke.55/DR
Till toppen av sidan