Estrid

Estrid

av Johanne Hildebrandt (E-media, E-bok, EPUB) 2016, Svenska, För vuxna

Sigrid härskar ensam och mäktig över sina marker i Götland. Som mor till Svitjods blivande kung är hon säker på sin och de gamla gudarnas makt. Men en fiende från förr har vävt ett nät av lögner. Dottern Estrid tas till fånga och Sigrid tvingas inse att hon inte ens kan lita på sina närmaste för att rädda sitt och barnens liv. Endast gudinnan Freja, och den man hon en gång älskade och fördrev, kan rädda henne från det öde som väntar.

När Estrid skändas av moderns svurna fiender försöker hon ta sitt eget liv. I sista stund får hon hjälp av sin fylgia att fly. Vägledd av den nyckfullaste av diser måste hon ta sig genom fiendeland till säkerheten på mors marker. På vägen dit möter hon en man som kan skänka henne det som mor både fruktar mest och längtar efter, sanningen om vem som egentligen är hennes far.

En förmögenhet i silver förmår Danmarks kung Svend Tveskägg att till slut lämna det England han alltid velat erövra. När han återvänder hem anfaller Erik Segersäll och han tvingas strida för sin kungakrona. Den enda som kan hjälpa Svend är kvinnan han hatar mest av allt – Sigrid Storråda.

Upphov Johanne Hildebrandt
Utgivare/år Stockholm : Forum Elib distributör, 2016
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789137146041
Anmärkning Angående författarens härmed sammanhängade verk se: Freja, E-bok
Klassifikation Hc.01/DR
Till toppen av sidan