Pottungen

Pottungen

av Anna Laestadius Larsson Anne-Li Norberg (Ljudbok, E-media, E-ljudbok, strömmande) 2016, Svenska, För vuxna

Det är mars 1792 och Gustav III ligger död på Stockholms slott. På balkongen visar den nye regenten hertig Karl upp sig för folket.

På borggården står Johanna som en gång var slottets pottunge med ett krampaktigt grepp om sin son Nils. Hon om någon vet vad hertigen är kapabel till. I en tid då kopplerskor lurar på krogarna, plitar griper lösdriverskor på gatorna och där de flesta försörjningsmöjligheter är stängda för en ogift mor är Johanna ändå fast besluten att glömma det som varit och skapa sig ett bättre liv. Men hur?

Inne i slottets förgyllda salar drömmer hertiginnan Charlotta om inflytande och makt. Tillsammans med sin hovmästarinna Sophie samlar hon tidens vittra fruntimmer i den hemliga kvinnosalongen Blåstrumporna.

IPottungenfår läsarna återknyta bekantskapen med pigan Johanna, hertiginnan Charlotta och grevinnan Sophie frånBarnbruden. Det är en berättelse om orättvisor, förtryck och det som förenar oss alla: Längtan efter kärlek och att få styra sitt eget liv.

Anna Laestadius Larsson är författare och journalist med intresse och engagemang för kvinnohistoria och villkoren för kvinnor idag.

Upphov Anna Laestadius Larsson
Utgivare/år Stockholm : Lilla Piratförlaget Elib distributör, 2016
Format Ljudbok E-media E-ljudbok, strömmande
Kategori
ISBN 9789164233523
Anmärkning E-ljudbok (strömmande), Angående författarens härmed sammanhängande verk se: Barnbruden, Speltid: 13 tim., 22 min
Klassifikation Hc.01/DR
Till toppen av sidan