Månen vet inte

Månen vet inte

av Niklas Rådström Vidar Forsberg (E-media, E-bok, EPUB) 2015, Svenska, För vuxna

Kristians farmor har berättat för honom om färgen på ett av månens hav. Kristian vet att det var där hon för flera år sedan hittade en stor sjörövarskuta som hon seglade tillbaka till jorden. Det är bara en av de hemligheter som Kristian delar med sin farmor.

Samtidigt vet Kristian att farmor blir allt äldre och att hon en dag ska dö. Han vet också att han själv kommer att bli större och växa ur barndomen. Kristian och hans farmor är obönhörligt på väg bort från varandra.

Men hemligheterna de delar binder dem ändå samman. Det är hemligheter som finns på gränsen mellan drömmarna och vardagen och de hjälper Kristian att finna sig tillrätta på båda sidor om den gränsen. Kristian vet att en dag kommer farmor att vara borta, men kommer hon innan dess hinna låta honom förstå allt det månen inte vet?

Niklas Rådström, en av sin generations främsta poeter, har skrivit en roman med den sällsamma egenskapen att få läsaren att på en gång känna sig glad och ledsen, ensam och mycket lycklig. Månen vet inte är en berättelse om en pojkes väg till insikten att en dag allt går förlorat.

Upphov Niklas Rådström
Utgivare/år Stockholm : W&W Elib distributör, 2015
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789146231479
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hc.01/DR
Till toppen av sidan