Gröndals bibliotek 80 år
Datum:
Tid: -
Gröndals bibliotek
I år är det 80 år sedan Gröndals bibliotek invigdes år 1944. Det firar vi med föreläsning och filmvisning om och från Gröndal, och med trolleri och bilderboksworkshop. Ett heldagsprogram för både vuxna och barn! Mer om programmet och hålltider finns längre ner. OBS! Boka plats till föreläsning, filmvisning och workshop!
Gröndals bibliotek 80 år
- Klockan 11.30-12.15:
Föreläsning om Gröndal och biblioteket med Hans Jungnell.
Hans Jungnell är före detta bibliotekarie som arbetade på Gröndals bibliotek 2013-2017. Numera är Hans aktiv i Hägerstens hembygdsförening och redaktör för årsskriften Hägerstensbygden. Hans berättar om Gröndals historia från 1900 fram till 1960-talet, och om bibliotekens tillkomst 1944.
Föreläsning om Gröndal och Gröndals bibliotek, boka plats!
- Klockan 12.30-13.15:
Filmvisning om Gröndal med Per-Ola Eriksson.
Per-Ola Eriksson fyllde 80 år i mars och är därmed jämngammal med Gröndals bibliotek. Per-Ola växte upp i Ekensberg nära Gröndal. Som ung filmade han tillsammans med några kompisar en film som visar hur det såg ut i Gröndal innan Essingeleden byggdes. Per-Ola visar filmen och berättar samtidigt om uppväxten i Gröndal på 1950- och 60 talet. 57 år senare gjorde Per-Ola en ny film som vi också får se.
Filmvisning om Gröndal med Per-Ola Eriksson, boka plats!
- Klockan 13.30-14.00:
Föreställning med Totoo trollkarl.
Totoo är en oförarglig och fingerfärdig figur som både misslyckas och lyckas med sina fantastiska trollerikonster. Efter trolleriföreställningen minglar Totoo på biblioteket, och han har lovat att göra ballongdjur till alla barn!
- Klockan 14.30-15.30:
Högläsning av boken Presenten och workshop med Emma Virke: Skapa underjordiska gångar!
I boken ”Presenten” försvinner hunden Pim ner i en underjordisk gång. Klas-Bertil och Billy hittar många spännande saker i sökandet efter Pim. Vad tror du att de hittar? Tillsammans gör vi en lång vindlande tunnel med små hålor och krypin där du får bestämma vem som bor och vad som händer.
Emma Virke är bilderboksskapare och bildkonstnär. Hennes böcker är kända för att utforska den fysiska bokens begränsningar och har nominerats till Augustpriset tre gånger. År 2020 blev hon tillsammans med Åsa Lind mottagare av Snöbollen för årets svenska bilderbok för dragspelsboken ”Kom dagen, kom natten”.
Workshop för barn med Emma Virke, boka plats!
I samarbete med Galleri Bibb och Hägerstens hembygdsförening.
