Bibliotekskortet

Du behöver ett bibliotekskort och en pinkod för att kunna låna böcker på Stockholms stadsbibliotek. Kortet är gratis och gäller på alla våra bibliotek och på biblioteken i Kulturhuset. Du använder kortet när du vill

• låna böcker och andra medier i våra utlåningsautomater
  • låna e-böcker på vår webbplats och i appen Bibblix
  • lyssna på e-ljudböcker i appen Biblio
  • reservera och låna om på vår webbplats
  • söka i bibliotekets databaser hemifrån
  • ​boka en dator eller använda det trådlösa nätverket på biblioteket.

Skaffa ett bibliotekskort

Registrera dig som låntagare hos oss. Detta gör du genom att fylla i och lämna in en inskrivningsblankett. Du kan fylla i blanketten direkt här på webbplatsen eller när du besöker biblioteket.

När du har registrerat dig på webbplatsen har du två veckor på dig att hämta ut ditt bibliotekskort på ett av våra bibliotek. Ta med legitimation.

Skaffa bibliotekskort

Ladda ner inskrivningsblanketten här (pdf)

För dig under 18 år

Om du är under 18 år och inte har legitimation ska din målsman skriva under inskrivningsblanketten. Du kan ladda ner blanketten här på webbplatsen eller hämta den på biblioteket. Hämta ut bibliotekskortet på biblioteket.

Du som är 16 år och har legitimation behöver inte ha målsmans underskrift.

Ladda ner inskrivningsblanketten för dig under 18 år här (pdf)

2019-08-07