Den här titeln finns inte längre kvar på biblioteket.

Björnstad

av Fredrik Backman (E-media, EPUB) 2016, Svenska, För vuxna

Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad?

Bara allt. Den betyder bara allt.

Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men den handlar också om ett oförlåtligt brott, hur snabbt ett samhälle kan lära sig att blunda, och de fruktansvärda saker vi ibland är redo att göra för framgång.

Mitt i allt står Peter, som flyttar hem efter livet som hockeyproffs för att bygga upp sin moderklubb, och Mira, som slits mellan advokatkarriären och ett tyst liv i skogen som fru och mamma. Det är en saga om idrott och familj, och om hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.

Björnstad är Fredrik Backmans allvarligaste roman hittills. En berättelse om kärleken till en folkrörelse, men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är.

Fredrik Backman debuterade 2012 med En man som heter Ove. Björnstad är hans fjärde roman. Del två i serien är planerad till 2017.

Upphov Fredrik Backman
Utgivare/år Stockholm : Piratförlaget 2016
Format E-media Strömmande EPUB PDF EPUB
Kategori
ISBN 978-91-642-4288-4, 91-642-4288-9
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hc.01/DR
Till toppen av sidan