1 - 23 av 23 träffar

Visa:
 1. Omslagsbild: Skuggor över Valleby av

  Skuggor över Valleby

  "Lasse och Maja måste stoppa den ökända Konstskuggan för att inte Vallebys polisstation ska läggas ner." - Svensk filmdatabas / Svenska filminstitutet (20141205)

 2. Omslagsbild: Sagan om ringen av

  Sagan om ringen

  Första delen i trilogin om Härskarringen. Trollkarlen Sauron har en gång försett en av Maktens Ringar med förmågan att förvandla gott till ont. Hoben Frodo får i uppdrag att resa till Domedagsberget för att förstöra ringen och stoppa Saurons onda planer.

 3. Omslagsbild: Sagan om smeden och stjärnan av

  Sagan om smeden och stjärnan

  Vart tjugofjärde år firas i en by de snälla barnens fest. Då bakar Mästerkocken Stortårtan. Kockens lärling Alf ser till att Älvornas silverstjärna bakas in i tårtan och hamnar hos smedens son.

 4. Omslagsbild: Sagan om de två tornen av

  Sagan om de två tornen

  Del två i trilogin om Härskarringen. Sällskapet som fått i uppdrag att föra ringen till Domedagsberget och förstöra den i dess eld är skingrat. Ringbäraren, hoben Frodo och vännen Sam fortsätter ensamma men förföljs av en krypande figur - Gollum.

 5. Omslagsbild: Sagan om konungens återkomst av

  Sagan om konungens återkomst

  Del tre i trilogin om Härskarringen. Saurons armé härjar och ringen förs närmare Domedagsklyftan. Ringbäraren Frodo och följeslagarna är indragna i olika äventyr. Aragorn strider i Isengård, Merry och Pippin möter Enterna i Gamla skogen och Gandalf är åter.

 6. Omslagsbild: Bilbo av

  Bilbo en hobbits äventyr

  Boken skildrar händelserna före trilogin om Härskarringen. Hoben Bilbo följer med trollkarlen Gandalf i jakten på dvärgarnas guldskatt. För att nå skatten måste de döda den fruktansvärde draken Smaug.

 7. Omslagsbild: Vikingablot av

  Vikingablot en storslagen historisk roman om Birka

  Den första boken i en trilogi om vikingatidens Birka. Erik Bärnstenshandlare är år 830 på väg hem från Birka efter en handelsfärd. Med på båten är Ansgar, utsänd för att kristna svearna. Erik kommer till hemstaden samma dag som hans fästekvinna Jorunn...

 8. Omslagsbild: Bilbo av

  Bilbo en hobbits äventyr

  Boken skildrar händelserna före trilogin om Härskarringen. Hoben Bilbo följer med trollkarlen Gandalf i jakten på dvärgarnas guldskatt. För att nå skatten måste de döda den fruktansvärde draken Smaug.

 9. Omslagsbild: Vikingaguld av

  Vikingaguld en storslagen historisk roman om Birka

  Den tredje boken i en trilogi om vikingatidens Birka. Vikingakvinnan Estrid har sålts som träl i Gårdarike. Kvar hemma i Birka finns Erik med deras son. Stormännen är missnöjda med kungen och det drar ihop sig till krig.

 10. Omslagsbild: Salmer fra kjøkkenet av

  Salmer fra kjøkkenet en film = Psalmer från köket

  "I mitten av femtiotalet reser en grupp svenska observatörer från Hemmens Forskningsinstitut till det lilla norska samhället Landstad för att studera ensamstående mäns köksrutiner. HFI har gjort noggranna vetenskapliga studier av den svenska husmoderns köksbestyr...

 11. Omslagsbild: Otryggare kan ingen vara av

  Otryggare kan ingen vara

  En sann berättelse om tre syskon som växer upp med en mamma som varken kan ta hand om sig själv eller barnen. Barnens liv är fyllda av hot och våld, alkohol, knark, svält och mobbning.

 12. Omslagsbild: Vikingasilver av

  Vikingasilver en storslagen historisk roman om ...

  Den andra boken i en trilogi om vikingatidens Birka. Birka är en blomstrande vikingastad dit handelsmän från när och fjärran kommer med sina varor. Samtidigt pågår kampen om makten i staden mellan kristna och hedningar, en kamp som i högsta grad påverkar...

Förbättra sökningen med hjälp av filtren:

Klassifikationskod

År

Till toppen av sidan