101 historiska möten

101 historiska möten

av Daniel Rydén (E-media, E-bok, EPUB) 2014, Svenska, För vuxna

Uppföljaren till succéboken är nu här!

Vad hade hänt om om inte Björn och Benny träffats på vägen vid Ålleberg? Hade det blivit någon revoultion om inte Ernesto Guevara hamnat på samma fest som Fidel Castro? Och vad hände när Simone de Beauvoir äntligen fick plugga med grabbarna?

Efter succén med 101 historiska misstag är Daniel Rydén tillbaka med en bok om historiska möten. I 101 historiska möten trängs politiker med popstjärnor, agitatorer med astronauter, kärlekspar med idrottare. Alla har de med sina möten förändrat vår värld, eller åtminstone puffat den ett litet stycke i en eller annan riktning. Daniel Rydén är historiker och journalist på Sydsvenskan i Malmö.

»Ett mycket intressant och innovativt historiegrepp ... en bok med en rejäl spännvidd och bredd ... ett mustigt och läsvärt språk.« Bibliotekstjänst Daniel Rydéns tidigare bok 101 historiska misstag (2012) har hittills sålt i 30 000 exemplar.

Sagt om Daniel Rydéns tidigare bok 101 historiska misstag:

»Underhållande, tankeväckande och lärorik - Rydén berättar på en rapp och effektiv, men ändå trivsamt personlig prosa.« Östran

Upphov Daniel Rydén ; [faktagranskning: Eva Queckfeldt]
Utgivare/år Lund : Historiska media Elib distributör, 2014
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789175451732
Anmärkning E-bok (EPUB)
Klassifikation K/DR
Till toppen av sidan