Spionen

en Homandeckare

av Jan Mårtenson, 1933- Ellen Adolfsson (E-media, E-bok, EPUB) 2009, Svenska, För vuxna

Jan Mårtenson är tillbaka med en ny bok om Johan Kristian Homan, antikhandlaren i Gamla stan. I Spionen dras Homan in i ett drama där han inte vet vem som är vän eller fiende. Att läsa Mårtenson är en skön lyx.

Anders Molins familjeliv och lovande diplomatkarriär har gått i spillror. Nu anklagas han dessutom för att ha arbetat som spion för ryssarna och vänder sig desperat till Johan Kristian Homan för hjälp.

Men Homan har egna problem. Ett studentjubileum får ett katastrofalt slut när en klasskamrat mördas och Homan plötsligt utpekas som mordmisstänkt.

Homan dras in i ett drama där det förflutna, vare sig det handlar om spioneri under kalla kriget eller om ett brutalt mord, måste hållas hemligt till varje pris. Och Anders Molin - är han verkligen så oskyldig som han hävdar?

Homandeckarna - trettiofem spänningsromaner, två receptsamlingar och en guidebok - kännetecknas av Jan Mårtensons särpräglade stil. Morden sker alltid mellan sidorna, kulturhistoria, samhällskritik, aforismer och inte minst mat och dryck får ta mer plats än skurkarna. Detta har gett honom en ständigt växande skara trogna läsare.

Jan Mårtenson, född 1933 och bosatt i Stockholm, började sin långa framgångsrika karriär som diplomat 1960. Han har bland annat varit chef för kungens kansli, biträdande generalsekreterare i FN, chef för FN:s Europakontor i Genève och ambassadör i Schweiz.

Förutom Homandeckarna har han bland annat skrivit böcker om Kungliga Djurgården, Drottningholms slott, Sofia Albertinas palats och Beridna Högvakten.

Upphov Jan Mårtenson
Utgivare/år Stockholm : W&W Elib distributör, 2009
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789143503470
Antal sidor 322 sidor
Anmärkning E-bok, Pdf (322 s. : ill.)
Klassifikation Hc.01/DR
Till toppen av sidan