Palatsmordet

en Homandeckare

av Jan Mårtenson, 1933- Ellen Adolfsson (E-media, E-bok, EPUB) 2009, Svenska, För vuxna

”En sak ska du ha klart för dig, att om du fortsätter på det här viset så kommer det att gå illa för dig. Jävligt illa. Å helvete rent ut sagt. Det ska jag se till.”

När gräddan av landets konsthistoriker under ett symposium kring familjen Tessin vädrar sina synpunkter är stämningen allt annat än hjärtlig, det får snart antikhandlare Johan Kristian Homan erfara. Och i potten ligger en ledig professur i 1600-talets arkitektur.

Homan har som vanligt ögon och öron öppna under middagen som följer i Tessinska palatsets pampiga salar. Men när han dagen därpå får höra att en av deltagarna  blivit strypt i palatsträdgården under natten är han orubbligt bestämd. Den här gången ska han absolut inte bli indragen i någon mordhistoria. Det förklarade han för vännen, tillika chefen för Riksmordkommissionen, Calle Asplund. Och det lovade han även dyrt och heligt sin särbo Francine.  Men det var ju innan han fick det där intressanta telefonsamtalet.Jan Mårtenson återkommer här med sin 36:e deckare med den levnadsglade men kanske lite ohälsosamt nyfikne antikhandlaren Johan Kristian Homan i Gamla stan i huvudrollen.  Som alltid ingår spänning, humor och kultur, liksom god mat och goda viner.

Upphov Jan Mårtenson
Utgivare/år Stockholm : W&W Elib distributör, 2009
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789143503678
Antal sidor 273 sidor
Anmärkning E-bok, Pdf (273 s.)
Klassifikation Hc.01/DR
Till toppen av sidan