Öppen grav

Öppen grav

av Kjell Eriksson Katarina Ewerlöf (E-media, Ljudbok, E-ljudbok, strömmande) 2014, Svenska, För vuxna

Öppen grav är den tionde och sista boken om Ann Lindell vid Uppsalapolisen.

När professor Bertram von Ohler får reda på att han tilldelats Nobelpriset i medicin, uppstår oro bland grannarna i det fridfulla villaområdet Kåbo i Uppsala. Alla
är inte lika förtjusta i valet av pristagare.

Hos släkten von Ohler har systrarna Anna, Greta och Agnes arbetat som hushållerska ända sedan 1940-talet. En efter en har fiskardöttrarna lämnat Gräsö. Anna stod inte ut länge och fadern tyckte hon drog skam över sin familj när hon gav upp.
Agnes har däremot hållit ut i femtiofem år och tror sig känna till släkten von Ohlers alla mörka hemligheter. Vad hon inte vet är att den allra mörkaste berör hennes egen familj.Sanningen börjar uppdagas när en trädgårdsmästare får ett uppdrag hos en granne. Men innan allt hunnit avslöjas är han spårlöst försvunnen.

Öppen grav är en kriminalroman om försakelse och hämnd, akademisk småaktighet och illvilja, om klass och kultur där det »bildade« Uppsala presenteras ur ett annorlunda perspektiv.

Det är ytterst få kriminalförfattare som lyckas inte bara hålla lågan vid liv så här långt in i en romanserie, utan dessutom skriva sin mest mångsidiga roman på flera år. Per Planhammar, GP

Utgivare/år Ordfront Ljud, 2014
Format E-media Ljudbok E-ljudbok, strömmande
Kategori
ISBN 9789186223205
Anmärkning Dator (208.32 MB), iOS (208.34 MB), Android (app) (208.34 MB) librisxl
Till toppen av sidan