Den här titeln finns inte längre kvar på biblioteket.

Diamantmysteriet

av Martin Widmark Helena Willis (E-media, E-bok, EPUB) 2011, Svenska, För barn och ungaNu ges Diamantmysteriet åter ut - helt i färg!

Någon stjäl diamanter av guldhandlare Muhammed Karat. Det mesta pekar på att det är någon ur personalen som är den skyldiga. Är det den torrt fnysande guldsmeden Ture Modig, som egentligen skulle ägt hela butiken? Eller möjligen Lollo Smith, den nyanställde frisksportaren med smak för livets goda? För det kan väl inte vara Siv Leander, trogen medarbetare, nu i penningknipa? Polisen i den lilla staden Valleby har kört fast. Därför kontaktas de unga detektiverna Lasse och Maja. De är klasskompisar och driver en liten detektivbyrå ihop. Vi människor är mycket olika varandra och i deckarnas värld är varje individuell egenhet guld värd. Den kan ju vara ett motiv, eller rent av en ledtråd som hjälper oss närmare lösningen på fallet.

Diamantmysteriet är den första fristående delen i serien "LasseMajas Detektivbyrå" - underhållande pusseldeckare som alla utspelar sig i och omkring den lilla staden Valleby. Efterhand blir vi som läsare väl bekanta med både staden och dess invånare. Och vi får mycket god hjälp av illustratören Helena Willis, som fångar både miljö och människor med alla sina uttrycksfulla bilder i dessa rikt illustrerade kapitelböcker.
Illustratör: Helena Willis

Upphov Martin Widmark, Helena Willis
Utgivare/år Stockholm ; Stockholm : Bonnier Carlsen 2011
Serie
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 91-43-51141-4, 978-91-43-51141-3
Anmärkning E-bok (EPUB)
Klassifikation Hcf/DR
Till toppen av sidan