Lagom finns bara i Sverige och andra myter om språk

av Mikael Parkvall, 1971- (E-media, E-bok, EPUB) 2009, Svenska, För vuxna

Är det verkligen så att "lagom" bara finns i svenskan? Att det ursprungligen kommer från vikingarnas sätt att dricka ölet "laget om"? Stämmer det att eskimåerna har över 100 ord för snö? Eller att engelska är ett så mycket rikare språk än svenska, som är så litet och fattigt? Och att vi lånar ord från andra språk, från engelskan och från olika invandrarspråk, är det verkligen ett hot mot vårt eget språk?

Det cirkulerar en mängd seglivade myter om språk som har väldigt lite med verkligheten att göra. Lingvisten Mikael Parkvall tar ner oss på jorden med både humor och sakkunskap i denna på samma gång roande och bildande bok.

"Lärorikt som det är, är detta också bland de mest lättlästa och underhållande bidragen till språkvetenskaplig allmänbildning som man kan föreställa sig."
Arthur Holmer, BTJ

"Den är skriven med mycket humor och mycket sakkunskap"
Ingalill Mosander, SVTs Go kväll

"frejdigt och roligt"
Bo Löfvendahl, SvD

"Parkvalls bok är värd stor spridning"
Knut Warmland, Värmlands Folkblad

Mikael Parkvall (född 1971) är lingvist, sedan 1995 verksam vid Stockholms universitet. Han har förutom i vetenskapliga facktidskrifter även medverkat i bland annat Nationalencyklopedin och Språktidningen, samt gett ut böckerna Out of Africa, Vad är språk? och Limits of Language.

Upphov Mikael Parkvall
Utgivare/år Stockholm ; Stockholm : Telegram, 2009
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789174230260
Antal sidor 171 sidor
Anmärkning E-bok librisxl
Klassifikation F/DR
Till toppen av sidan