Eragon

Eragon

av Christopher Paolini (E-media, E-bok, EPUB) 2013, Svenska, För barn och unga

"Jag ser mäktiga krafterna i vårt land kämpa om kontrollen över din vilja och ditt öde. Oräkneliga är de möjliga framtider som väntar dig men bara en kan bringa dig lycka och fred. Akta dig för att tappa bort din egen väg, för du är en av de få som är verkligt fri att välja sitt eget öde."

Den fattige bondpojken Eragons liv förändras helt när han en dag hittar en vacker blå sten som visar sig vara ett drakägg. Ägget kläcks och drakungen Saphira och Eragon blir i vänner i hemlighet. Från den dagen knyts deras öden för alltid till varandra.

Denna storslagna fantasyroman är skriven av den då blott 15-åriga Christopher Paolini. Av en slump hamnade den hos ett av de största bokförlagen i USA och gjorde genast enorm succé när den gavs ut. På bara 6 månader såldes den i över en miljon exemplar och boken är nu översatt till en rad olika språk världen över.

Skriven av en 15-åring har den allt en ung läsare önskar och mer därtill; drakar, alver, mystik, glöd, strid och kärlek. En äventyrsberättelse i fantasytraditionens förtrollande stil. Lika underbar för vana fantasyläsare som för blivande fantasyälskare. Eragon är första delen iav fyra i serien Arvtagaren.


Översättare: Kristoffer Leandoer,
Illustratör: Martin Bergström

Upphov Christopher Paolini ; Kristoffer Leandoer (översättare)
Originaltitel Eragon (engelska)
Utgivare/år Stockholm ; Stockholm : Bonnier Carlsen 2013
Serie
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 91-638-7417-2, 978-91-638-7417-8
Anmärkning E-bok (EPUB)
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan