Den här titeln finns inte längre kvar på biblioteket.

Tidningsmysteriet

av Martin Widmark Helena Willis (E-media, E-bok, EPUB) 2011, Svenska, För barn och ungaDen välkände guldhandlaren Muhammed Karat hoppar av ilska på dagens Valleby-Blad. I tidningen baktalas och anklagas han för att ha använt falska diamanter i sina smycken. Men Muhammed är bara en i raden av Vallebybor som det skrivs elakt om. Rektor Ahlgren erkänner i en artikel att han själv fuskade mycket på proven i skolan, och stadens polismästare har enligt uppgift i en annan artikel ertappats med att palla äpplen.
Det hela verkar väldigt mystiskt och det mesta pekar mot att det är någon som arbetar på tidningen som skriver och för in de falska artiklarna. Men varför, och framför allt - hur går det till?
Lasse och Maja tvingas här till nattlig spaning i tidningshuset och måste använda en hel del list för att locka fram den ”falska reportern”.

Skandalerna duggar alltså tätt i den åttonde boken om LasseMajas Detektivbyrå - en deckarserie som blivit mycket uppskattad av både läsare och bokförmedlare samt recensenter.
Illustratör:Helena Willis

Upphov Martin Widmark, Helena Willis
Utgivare/år Stockholm ; Stockholm : Bonnier Carlsen 2011
Serie
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 91-43-51148-1, 978-91-43-51148-2
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcf/DR
Till toppen av sidan