Hantverkaren

Hantverkaren

av Sharon Bolton (E-media, E-bok, EPUB) 2018, Svenska, För vuxna

»Sharon Bolton när hon är som bäst. Suveränt välskriven, blodisande underhållning.« | The Guardian

Gripandet av begravningsentreprenören Larry Glassbrook blev startpunkten för Florence Loveladys lysande karriär inom det brittiska polisväsendet. Glassbrook dömdes för de bestialiska morden på tre ungdomar i den lilla staden Sabden i nordvästra England. Offren hade begravts levande, i kistor som Glassbrook själv tillverkat. Han erkände och fallet verkade lika glasklart som det var spektakulärt.
Trettio år senare är Larry Glassbrook död, och Florence återvänder till Sabden för att närvara vid begravningen och en gång för alla sätta punkt för den makabra historien. Men så börjar händelser ur det förflutna upprepa sig - på ett fasaväckande sätt.
Är det möjligt att Florence hade fel den där gången för många år sedan? Eller är det någonting annat, ännu mörkare, som nu satts i spel?
Sharon Bolton är tillbaka med en gnistrande välskriven gotisk thriller: Hantverkaren.

SHARON BOLTON, född i Lancashire i England, hör till Storbritanniens mest hyllade deckarförfattare och är översatt till ett tiotal språk. 2014 mottog hon The Dagger in the Library från Crime Writers’ Association för sitt samlade författarskap. 2010 erhöll hon The Mary Higgins Clark Award för sin andra roman Awakening. Hon har även nominerats till The CWA Gold Dagger, The Theakston’s Old Peculier Prize och The International Thriller Writers’ Best First Novel Award. Sharon Bolton är i dag bosatt i byn Chiltern Hills utanför Oxford.

»Lika ohygglig som fängslande.« | Sarah Hilary, författare till Inget annat mörker

»Skräckinjagande och gripande.« | Sabine Durrant, författare till En oskyldig lögn

»Sharon Bolton är mästare i att bygga upp skräckstämningar.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Upphov Sharon Bolton ; översättning av Åsa Brolin
Originaltitel The craftsman
Utgivare/år Stockholm : Modernista 2018
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 978-91-7781-508-2, 91-7781-508-4
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan