Ett bräckligt liv

Ett bräckligt liv

av Göran Redin Anne-Li Norberg (E-media, Ljudbok, E-ljudbok, strömmande) 2017, Svenska, För vuxna

Storslaget romanepos om svenskt 1600-tal

»Redin har en utsökt känsla för beskrivande detaljer, som ger trovärdighet åt tidsmiljön … alla tre böckerna känns fullödiga och välkomponerade … Jag vill egentligen inte jämföra med Lars Widding och Rune Pär Olofsson men gör det ändå. Redin är bättre.« Corren 

Stormaktstidens Sverige präglades av ett omåttligt självförtroende hos den styrande makten. Bondpojkar skeppades iväg för att dö som soldater långt hemifrån samtidigt som enorma rikedomar fördes hem till landet.

Ett bräckligt liv är den tredje fristående delen i Göran Redins storslagna epos om familjen från Lövberga gård i Östergötland. Sverige är fast i kriget, och syskonen från Lövberga har skingrats för vinden. Erik kämpar sida vid sida med den svenske kungen på slagfälten i Tyskland och hans tvillingsyster Karin bär på ett oönskat barn samtidigt som hon söker sig fram i tillvaron. Kvar på gården finns storebror Anders, nyss räddad undan galgen.

Lövberga-serien är gripande läsning om krig, mod och kärlek. I sina levande och tidstrogna skildringar gestaltar Göran Redin såväl storpolitiska händelser som den lilla människans glädje och sorg.

Upphov av Göran Redin
Utgivare/år Lund ; Stockholm : Historiska media 2017
Serie
Format E-media Ljudbok E-ljudbok, strömmande
Kategori
ISBN 9789175455181
Anmärkning Speltid: 12 tim., 5 min., E-ljudbok (strömmande)librisxl
Klassifikation Hc.01/DR
Till toppen av sidan