Död i underjorden

Död i underjorden

av Ian Rankin Lars Sundh Nils Larsson (E-media, E-bok, EPUB) 2018, Svenska, För vuxna

Serien om John Rebus. 30 miljoner sålda böcker!

»Ett av kriminallitteraturens riktigt stora författarskap.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

»Ian Rankin bräcker det mesta i dagens deckarutgivning.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Kommissarie John Rebus hatar Edinburgh-festivalen. Han har ägnat åratal i polisstyrkan åt att konfrontera den, undvika den och förbanna den. Men oftast hamnar han ändå mitt i den. Festivalen är trots allt en ärorik tradition i Skottland och en tid då staden fylls av glädje. Men mitt bland högljudd musik, skratt och ljudet av klirrande whiskyglas har en ännu äldre tradition smugit sig in. På en avskild gata där ingen kunnat höra hans skrik hittar Rebus Billy Cunninghams livlösa kropp, hängandes från en slaktkrok.
Sökandet efter mördaren leder Rebus från Edinburghs farligaste kvarter till Belfast, till gängmedlemmar, vapensmugglare och tungt kriminella. Och redan innan han hinner nå fram till sanningen stirrar han mördaren i vitögat.
Död i underjorden är den sjätte boken om John Rebus, och kommer nu för första gången på svenska.

IAN RANKIN är en skotsk författare som blivit känd över hela världen för sin serie romaner om kommissarie John Rebus och som nu sålt svindlande 30 miljoner böcker. Ian Rankin har bland annat belönats med en Edgar Award, en CWA Diamond Dagger, en CWA Gold Dagger och en Chandler-Fulbright Award, och räknas i dag till kriminallitteraturens största namn. Död i underjorden är den sjätte boken om John Rebus, som nu för första gången kommer på svenska.

Upphov Ian Rankin ; översättning av Nils Larsson
Originaltitel Mortal causes
Utgivare/år Stockholm : Modernista Elib distributör, 2018
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 9789177813903
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan