Sömntuta

Sömntuta

av Mark Billingham Jan Malmsjö Håkan Julander (Ljudbok, E-media, E-ljudbok, strömmande) 2018, Svenska, För vuxna

Det är inte vanligt att unga kvinnor dör av stroke, men när tre olika fall inträffar på kort tid väcks misstankar om att allt inte står rätt till. När man sedan upptäcker spår av benzodizepiner i den enas blodprov blir dödsorsaken ändrad från "naturlig död" till mord.
Polisen famlar i blindo ända tills mördaren tycks begå ett misstag. Alison Willets överlever - hon kan se, höra och känna - men är oförmögen att röra sig eller kommunicera med omvärlden.

Kommissarie Tom Thorne står inför ett fall som inte liknar något annat och snart inser han att det inte var Alison som var misstaget utan de tre andra kvinnorna. Vad gärningsmannen är ute efter är inte att ta livet av sina offer utan att försätta dem i ett tillstånd där de varken är levande eller döda!


”Billinghams roman imponerar på flera sätt. Personteckningen är gedigen och trovärdig ... den plötsliga humorn är befriande; intrigen är skickligt konstruerad och de äkta - och falska - ledtrådarna samverkar till ett slut som både överrumplar och övertygar och känns självklart. Med andra ord tar Billingham redan med debuten elegant steget in bland de verkligt läsvärda samtida brittiska noirförfattarna.”
Sydsvenska Dagbladet
 
”Kanonbok ... en solklar femma!”
SVT Morgon
 
”Sömntuta är fängslande och mycket spännande läsning ... en svart humor som lyfter den ett bra snäpp över den stora mängd halvbra deckare som finns.”
Skånska Dagbladet
 
”Välskriven och spännande ... Det här är allt en deckardebut som höjer sig över mängden.”
Helsingborgs Dagblad

Mark Billingham arbetade länge som ståuppkomiker men skriver numera deckare på heltid. Han vann 2009 det prestigefyllda Crime novel of the year award för romanen Dödsbud. Billingham bor i London tillsammans med sin fru och sina två barn.

Upphov Mark Billingham ; översättning: Jan Malmsjö
Originaltitel Sleepyhead
Utgivare/år [Malmö] : [Jentas] Elib distributör, 2018
Format Ljudbok E-media E-ljudbok, strömmande
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 9789188827265
Anmärkning E-ljudbok (strömmande), Speltid: 11 tim., 55 min
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan