Mormor polis och piratflaggan

Mormor polis och piratflaggan

av Martin Palmqvist Lo Tamborini Linda Siewert (E-media, Ljudbok, E-ljudbok, strömmande) 2018, Svenska, För barn och unga

På museet har flaggan på piratskeppet blivit stulen. Den är mycket värdefull. Museets chef Bengt Boss ber Tuva och hennes mormor om hjälp att hitta tjuven. Den listiga mormor och den ännu listigare Tuva lyckas finna tjuven bland den lilla skara som jobbar på museet: Bengt Boss, Tomas Vakt och Jill Krok.

Det här är tredje fallet för Tuva och hennes mormor som är polis. Mormor polis är en serie snälla och kluriga deckare av författaren Martin Palmqvist. De handlar om den unga, självständiga Tuva som löser brott tillsammans med sin mormor som är polis. Med hjälp av tydliga ledtrådar bjuds läsaren in till en klassisk pusseldeckare och kan vara med och lista ut vem som är skyldig. Det är en kul och lite udda bok med en spännande, men ofarlig, historia som kan läsas av flera åldrar. De roliga bilderna av Linda Siewert ger en extra dimension till boken.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.

Upphov av Martin Palmqvist
Utgivare/år Helsingborg ; Stockholm : Nypon 2018
Format E-media Ljudbok E-ljudbok, strömmande
Kategori
ISBN 9789188789075
Anmärkning Speltid: 24 min., E-ljudbok (strömmande)librisxl
Klassifikation Hcg/DR
Till toppen av sidan