I midnattens stillhet

I midnattens stillhet

av Denise Mina (E-media, E-bok, EPUB) 2017, Svenska, För vuxna

Ett brutalt kidnappningsdrama raserar familjeidyllen

I ett av Glasgows lugna förortsområden får en familj sin söndagsmiddag förstörd när en gammal skåpbil tvärbromsar utanför på gatan och tre okända män tränger sig in i huset. Under pistolhot kräver de en miljon pund. Tumult utbryter, ett skott avlossas och tonårsdottern skadas. Männen kidnappar en av familjens äldre medlemmar och försvinner ut i natten.

Den kvinnliga polisen Alex Morrow sätts på fallet. Vilka är männen? Varför tror de att familjen har så mycket pengar i huset? Och varför tiger familjen som muren?

Denise Mina visar ännu en gång prov på sin sällsynta begåvning med lysande pricksäkra miljö och personbeskrivningar och en intrig som är både andlöst spännande och sorglig.

"Ingen deckarförfattare är mer rasande än Denise Mina. Hon bubblar av vrede över de klasskillnader som stänger ute och förnedrar. Vreden är en motor som driver berättelsen framåt, som får läsaren att oroat jaga från sida till sida." Dagens nyheter

"I midnattens stillhet är det fjärde gråknottriga mästerverket som jag läst av den skotska berättarvirtuosen Denise Minas mikrovågsugn-realistiska Glasgow-noirdeckare. Dessutom är det den första jag läser i översättning och med den samtida kriminallitteraturens mest tredimensionella bitch, kriminalinspektören Alex Morrow, i huvudrollen." Göteborgs Posten


Översättare: Boel Unnerstad,
Omslagsformgivare: Reklambyrå AB Imperiet

Upphov Denise Mina ; översättning: Boel Unnerstad
Originaltitel Still midnight
Utgivare/år Stockholm : Forum 2017
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 978-91-37-15230-1, 91-37-15230-0
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan