Offermossen

Offermossen

av Susanne Jansson (E-media, E-bok, EPUB) 2017, Svenska, För vuxna

Där de döda inte försvinner

Mossmarken är en ödslig plats med dimhöljda vidder, hukande tallar och sjunkande jordar. En gång i tiden begravdes offer till gudarna här, och rykten säger att människor försvinner spårlöst än idag.

Hit kommer den unga biologen Nathalie för att göra fältexperiment till sin doktorsavhandling om våtmarker. Snart står det dock klart att hennes egentliga ärende är mer personligt.

När en kropp hittas nedsjunken i mossen ger det en skrämmande anledning att påbörja efterforskningar i det förflutna – såväl för polisen som för Nathalie personligen. Hennes väg korsas av den erkända fotokonstnären Maya Linde, som även arbetar som polisfotograf i utredningen. De rör sig båda fram genom minnets och markernas djupa lager, mot chockerande upptäckter och länge dolda sanningar.

"Offermossen" är en suggestiv berättelse om sankmarker, biologi, barndom, död – och vad som egentligen är verkligt och närvarande.

"Bästa boken just nu. /.../ Vi undrar, bläddrar febrigt och blir på köpet experter på våtmarker (bara en sån sak! ). Och när Offermossen grävt tillräckligt djupt i gåtorna får vi till slut svar." Jenny Lindh. M-Magasin

Upphov Susanne Jansson
Utgivare/år Stockholm : W&W 2017
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 978-91-46-23310-7, 91-46-23310-5
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hc.01/DR
Till toppen av sidan