Post mortem

Post mortem

första boken om Kay Scarpetta ; översättning av Erik Andersson

av Patricia D. Cornwell (E-media, E-bok, EPUB) 2017, Svenska, För vuxna

»En spännande deckare, men också historiskt intressant med den tidens kriminalteknik som förebådar tv-serier som CSI.« | Lotta Olsson, DN

»USA:s läskigaste och mest fängslande kriminalförfattare.« | The Times

»På området rättsmedicinska deckare finns det ingen som kan tävla med Patricia Cornwell.« | The New York Times Book Review

I Richmond, Virginia slår en monstruös förövare till i skydd av mörkret, och lämnar efter sig ett vedervärdigt spår av strypmord som paralyserar staden.
Rättsläkaren Kay Scarpetta förväntar sig det värsta: ett välplanerat fälttåg utfört av en briljant seriemördare vars signatur inte ger några tydliga ledtrådar. Med ett osvikligt öga för detaljer tar Scarpetta hjälp av de senaste kriminaltekniska rönen för att försöka demaskera mördaren.
Men det är en utredning som kommer att sätta Scarpetta på prov som ingen annan, eftersom den verkar vara utsatt för sabotage inifrån – och för att någon vill se henne död.
I svensk översättning av Erik Andersson.

Post mortem [Postmortem, 1990] är den första boken i serien om Kay Scarpetta, som Patricia Cornwell skrev medan hon fortfarande arbetade med rättsmedicin i Richmond, Virginia.
Boken – som är baserad på verkliga händelser – blev en enorm succé och vann en rad priser för Årets bästa kriminalroman.

»Skräckinjagande och djupt tillfredsställande.« | San Diego Union-Tribune

»Briljant. Välskrivet och uppslukande.« | Newsday

»Bländande. En thriller i absolut toppklass.« | The Times

Upphov Patricia Cornwell :
Originaltitel Postmortem (engelska)
Annan titel Den osynlige
Utgivare/år Stockholm : Modernista 2017
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 978-91-7701-712-7, 91-7701-712-9
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan