Det

Det

av Stephen King (E-media, E-bok, EPUB) 2017, Svenska, För vuxna

KING-KLASSIKER I NYUTGÅVA

”Skräcken som inte skulle upphöra förrän tjugoåtta år senare – om den nu någonsin upphörde – började, såvitt jag vet och kan berätta, med en båt gjord av en tidningssida som seglade fram i en rännsten som nästan svämmade över efter allt regnandet.”

Den lilla staden Derry i Maine ser ut som den typiska amerikanska småstaden trygg och sömnig med sina villaområden, snabbmatsställen och affärer. Men det är bara på ytan. I kloakerna under staden finns något som ligger på lur och iakttar. Där finns ondskan. Där finns Det.

En gång på femtiotalet samlade ett kompisgäng sina krafter och trotsade Det. Förenade av känslan av att vara misslyckade och utstötta, lyckades de driva ondskan och skräcken tillbaka till de mörka djup där den hör hemma. De lovar sedan varandra att samlas igen om Det någon gång skulle komma tillbaka.

Många år senare, när en serie ohyggliga mord och gåtfulla försvinnanden på nytt skakar Derry, lyfter så Mike Hanlon telefonluren och kallar på sina barndomskamrater. Alla lämnar sina hem och familjer, sina vardagsbestyr och karriärer, för att ännu en gång trotsa skräcken och möta Det.

”En fantastisk bok, en milstolpe i den amerikanska litteraturen.” CHICAGO SUN-TIMES

 


Översättare: Roland Adlerberth,
Omslagsformgivare: Nebojsa Zoric

Upphov Stephen King ; översättning av Roland Adlerberth
Utgivare/år Stockholm : Bonnier 2017
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 978-91-0-017613-6, 91-0-017613-3
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan