American gods

American gods

av Neil Gaiman (E-media, E-bok, EPUB) 2017, Svenska, För vuxna

TV-serieaktuell kultbok 

Efter tre år i fängelse vill Shadow inget hellre än att återvända till sin fru Laura och leva ett stillsamt liv med henne. Men bara dagar innan han friges nås han av nyheten att Laura dött i en mystisk bilolycka, och hela Shadows värld rasar samman.

På flygresan hem till begravningen skakas planet av en våldsam storm, och en man som kallar sig mr Wednesday presenterar sig för Shadow och påstår sig vara en före detta gud och kungen av Amerika. På något sätt verkar han veta precis allt om Shadow och erbjuder honom ett jobb som hans livvakt. Shadow, som inte har någon annan stans att ta vägen, tar jobbet men upptäcker snart att hans roll i Wednesdays planer är farligare än han någonsin hade kunnat föreställa sig.

Ganska snart dras Shadow och Wednesday in i en konflikt lika gammal som mänskligheten själv. För under vardagens stilla yta pågår en kamp om Amerikas själ.

Neil Gaimans spektakulära roman American Gods utgavs för första gången på svenska år 2003 och har vunnit en mängd priser. Det är en mörk och brokig resa rätt in i myternas värld, där Neil Gaiman med sin mästerliga berättarkonst väver samman verklighet och fantasi.

Våren 2017 hade American Gods premiär som TV-serie, med Ricky Whittle, Ian McShane, Emily Browning och Pablo Schreiber i huvudrollerna. Boken har vunnit en mängd fina priser, bl.a. Hugo Award for Best SF/Fantasy Novel, Bram Stoker Award for Best Horror Novel, Nebula Award for Best Novel.

"Detta är fantasylitteratur utan barbarer i svärd och sandaler. Det är fantasy i de mest grundläggande bemärkelserna: fantasifullt och fantastiskt." Göteborgs-Posten

Upphov Neil Gaiman ; översättning: Ylva Spångberg
Originaltitel American gods
Utgivare/år Stockholm : Mix 2017
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 978-91-87671-74-6, 91-87671-74-3
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan