Förvänta dig det värsta

Förvänta dig det värsta

en hejdlös skröna om familjen Altos liv och och leverne

av Petteri Nuottimäki Mattias Linderoth Sofia Scheutz (Ljudbok, E-media, E-ljudbok, strömmande) 2015, Svenska, För vuxna

Matti härstammar från en lång rad tappra finska män och slogs själv i fortsättningskriget. Men nu är tiderna annorlunda och tillsammans med sin fru Beata har han tagit sig till Sverige i hopp om ett bättre liv. Han försöker att anpassa sig men det känns som om både tidsandan och samhället kämpar emot. Folk har hår i ansiktet, plyschbyxor och pratar om känslor! Det verkar som om de på allvar tror att Finland hade kunnat batikfärga sig ur vinterkriget.

Efter ett cancerbesked tvingas Matti ta till radikala metoder. Han ger barnen 100 000 kronor var och förklarar att den som investerar pengarna bäst kommer att få ta över familjeföretaget. Självklart går det inte alls som han hade tänkt sig.

Förvänta dig det värsta gör att tankarna vandrar till Smala Sussie (som Petteri har varit med och skrivit manus till), Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, Soldaten Svejk och Populärmusik från Vittula.

PETTERI NUOTTIMÄKI föddes 1968 i Finland men är uppväxt och bosatt i Sverige. Han har tidigare tecknat serier och skrivit filmmanus. Förvänta dig det värsta är Petteri Nuottimäkis debutroman.

Upphov Petteri Nuottimäki
Utgivare/år Malmö : Ordfront Ljud Elib distributör, 2015
Format Ljudbok E-media E-ljudbok, strömmande
Kategori
ISBN 9789187885471
Anmärkning E-ljudbok (strömmande), Speltid: 8 tim., 24 min
Klassifikation Hc.01/DR
Till toppen av sidan