Rörelsen

Rörelsen

den andra platsen

av John Ajvide Lindqvist (E-media, Ljudbok, E-ljudbok, strömmande) 2015, Svenska, För vuxna

I SEPTEMBER 1985 flyttar John Lindqvist in i ett trångt och mörkt gårdshus på Luntmakargatan i Stockholm, vägg i vägg med Brunkebergstunneln. Han vill skapa sig en karriär som restaurangtrollkarl. Några veckor senare blir han tagen för stöld på Åhléns och tillbringar en natt i häkte. Under natten inträffar en rörelse av svårtolkad karaktär och när han återvänder till sitt hus dagen efter har något hänt. Fåglar faller från himlen och hans grannar beter sig underligt.

Snart upptäcker han att det finns något i det låsta duschrummet längst inne i tvättstugan, något som kan låta oss färdas till den andra platsen och besanna våra drömmar. Det kostar bara lite lite blod. När John så småningom börjar delta i verksamheten dras han ner i en ström av magi, våld och gemenskap som mynnar ut i mordet på Olof Palme.

Rörelsen den andra platsen är en prequel till John Ajvide Lindqvists förra roman Himmelstrand. Det är en berättelse om vår strävan efter sanning och samhörighet och priset vi är villiga att betala, om Stockholm i mitten av 80-talet, trolleri och socialdemokrati. Den är den andra delen i trilogin »Platserna« som kommer att avslutas med X den sista platsen.

Upphov John Ajvide Lindqvist
Utgivare/år Malmö ; Stockholm : Ordfront Ljud 2015
Format E-media Ljudbok E-ljudbok, strömmande
Kategori
ISBN 9789187885419
Anmärkning Speltid: 10 tim., 31 min., E-ljudbok (strömmande)librisxl
Klassifikation Hc.01/DR
Till toppen av sidan