Den här titeln finns inte längre kvar på biblioteket.
Efter din död

Efter din död

en Zigic & Ferreira-deckare

av Eva Dolan (E-media, Strömmande EPUB, EPUB) 2017, Svenska, För vuxna

»Elegant konstruerad, human och tankeväckande kriminalroman. Eva Dolan är en av de allra bästa.« | Ian Rankin

Dawn Prentice är redan ett bekant namn för hatbrottsenheten i Peterborough. Under den gångna sommaren har hon ringt en rad samtal, där hon utförligt beskrev de trakasserier som hon och hennes gravt handikappade tonårsdotter fick utstå.
Nu är hon död. Knivhuggen till döds. Och dottern, Holly, har lämnats att svälta ihjäl på övervåningen. Kriminalinspektör Ferreira - nyligen tillbaka i tjänst efter att ha skadats allvarligt i jobbet - har träffat Dawn tidigare under sommaren. Borde hon ha tagit Dawns anklagelser på större allvar? Och visste mördaren ens att Holly befann sig på övervåningen medan mamman blödde till döds?
Medan Ferreira kämpar med sina demoner, fast besluten att visa att hon är tillbaka vid frontlinjen, dras kommissarie Zigic in i en konflikt med en regeringstjänsteman som tycks vara fast besluten att dölja sanningen.
Ska Zigic och Ferreira lyckas ta reda på vad som hänt mor och dotter, och ställa deras mördare inför rättvisan?

EVA DOLAN är en brittisk kriminalförfattare. Lång väg hem, hennes debutroman, var första delen i en av de mest hyllade brittiska kriminalserierna på senare år, följd av Döda talar inte som blev lika omskriven och bland annat nominerades till Theakston Old Peculier Crime Novel of the Year 2016. Efter din död är den tredje boken i serien om Zigic och Ferreira.

»Stark, tragisk, fängslande och aktuell.« | Daily Express

»Eva Dolan lyckas tackla känsliga ämnen utan sensationalism.« | Sunday Times väljer Efter din död till Månadens kriminalroman

Upphov Eva Dolan ; översättning av Carla Wiberg
Originaltitel After you die
Utgivare/år Stockholm : Modernista 2017
Format E-media Strömmande EPUB EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 978-91-7701-570-3, 91-7701-570-3
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan