Ilskan, rädslan, löftet

Ilskan, rädslan, löftet

I.R.L

av Maria Frensborg Moa Schulman (E-media, E-bok, EPUB) 2016, Svenska, För barn och unga

Inne i Josefs huvud känns det mest som en bergochdalbana efter att hans pappa varit med om olycka. Allt blandas: sanning och lögn, glädje och sorg, rätt eller fel. I Maria Frensborgs roman är dataspel, filosofi och kärlek huvudingredienserna.Josef är en helt vanlig kille som gillar dataspel och chokladbollar. Hans liv ställs på ända när hans pappa hamnar i koma efter en olycka. Nu ligger pappan alldeles slapp och stilla i en sjukhussäng. Om bara inte Josef kastat ur sig de där ilskna orden innan han sprang till skolan imorse: JAG HATAR DIG, PAPPA! För hur kan man bli sams med någon som kanske aldrig kommer att vakna?

När vardagslivet blir till kaos tar Josef sin tillflykt till dataspelen. En pixlig värld som ger en chans till omstart när något går åt skogen. Starta om och försök igen. Fast hur gör man när verkligheten inte funkar som ett spel?Men samtidigt. Allt är inte pest. På sjukhuset finns också Ruth, tjejen med de intressanta fräknarna runt näsan, och sjuksyrran Steve som kan prata om det mesta utan att vara pinsam, trots att han är vuxen.

Tänk om det ändå finns en chans att ta tillbaka allt som blev fel, och börja om?

Maria Frensborg skriver lättläst, spännande och sorgligt om mysteriet livet. Men också om hur en pirrande kärlek kan ta plats i ett hjärta som är svart av sorg och skuld.

Upphov Maria Frensborg
Utgivare/år Stockholm : Bonnier Carlsen Elib distributör, 2016
Format E-media E-bok EPUB
Kategori
ISBN 9789163889837
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcg/DR
Till toppen av sidan