Begravd jätte

Begravd jätte

av Kazuo Ishiguro (E-media, E-bok, EPUB) 2016, Svenska, För vuxna

Nobelpriset i litteratur 2017

Det är 500-tal. Romarna försvann för längesedan, och det land som en gång ska komma att bli England sveps sakta men säkert in i ett slags kollektiv minnesförlust som kallas ”dimman”. I landskapet rör sig människor på obestämd flykt; föräldrar söker sina barn, barn söker sina föräldrar. Men det är också en värld, som Ishiguro skildrar den, befolkad av monster och demoner. Och mitt i allt detta befinner sig Axl och Beatrice, ett åldrat par som ger sig ut på en lång och farofylld resa för att hitta sin son, sedan många år försvunnen.

Kazuo Ishiguros nya roman, den första på tio år, är en symbolladdad, svart och mystisk saga. Ishiguro leker med genrer och överskrider dem. Begravd jätte är äventyrsberättelse, pikareskroman, fantasy – allt på en och samma gång. Och, på ett djupare plan, är den också en betraktelse över – och kanske ifrågasättande av – myternas och det kollektiva minnets betydelse.


"... både en diskret fredsappell och en kärleksroman om att hålla ihop i åldrandets och glömskans alltmer obegripliga värld ... vackert och storslaget" Kristoffer Leandoer, SvD

Översättare: Rose-Marie Nielsen,
Omslagsformgivare: Emma Graves

Upphov Kazuo Ishiguro ; översättning: Rose-Marie Nielsen
Originaltitel The buried giant
Utgivare/år Stockholm : W&W 2016
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 978-91-46-23105-9, 91-46-23105-6
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan