Entry Island

Entry Island

av Peter May (E-media, E-bok, EPUB) 2016, Svenska, För vuxna

Ny fristående kriminalroman av författaren bakom Lewis-trilogin

»En av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT om Lewis-trilogin

»Peter May följer upp sin suveräna Lewis-trilogi med en lika uppslukande ny roman.« | The Times

När det isolerade ösamhället Entry Island skakas av ett mord, det första i mannaminne, beger sig kriminalpolisen Sime Mackenzie till ön som del av ett utredningsteam från Montréal. Affärsmannen James Cowell, en av öns drygt hundra invånare, har knivhuggits till döds i sitt hem, och det mesta talar för att det är hans hustru, Kirsty, som hållit i vapnet.
Utredningen ser först ut att bli en formalitet, men när Sime träffar Kirsty överväldigas han av en märklig känsla. Trots att han vet att de inte kan ha träffats förut känner han igen henne. Det är något hos den mordmisstänkta kvinnan som rör upp djupt begravda minnen inom honom.
I takt med att utredningen fortskrider börjar Sime hemsökas av drömmar om ett avlägset förflutet på en skotsk ö, femhundra mil bort – historier som hör till en fjärran värld men ändå tycks sträcka sig in i nuet, mot Entry Island och de mysterier som ön ruvar på.

PETER MAY [f. 1951] är en skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Le Prix Littéraire Cezam Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Entry Island är Peter Mays nya fristående kriminalroman.

»Peter May är mästare på att måla upp levande landskapsbilder och väva fram en fängslande historia. En trollbindande roman från en författare på toppen av sin förmåga.« | Daily Express

»En modern mordhistoria som också ger en fascinerande glimt av en skamlig och ofta förbisedd del av Storbritanniens historia.« | The Independent

Upphov Peter May ; översättning av Charlotte Hjukström
Originaltitel Entry Island (engelska)
Utgivare/år Stockholm : Modernista 2016
Format E-media E-bok EPUB
Originalspråk Engelska
Kategori
ISBN 978-91-7701-163-7, 91-7701-163-5
Anmärkning E-bok
Klassifikation Hcee.01/DR
Till toppen av sidan